WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT

Laat je inspireren door relevante artikelen, mooie verhalen en actuele achtergronden.
Examenstress? Niet nodig!
Wendy deed examens: “Ik was drie dagen misselijk en heb twee nachten slecht geslapen. Het idee dat ik examens moest doen, maakte me gewoon bijna ziek.
Tim Prigge - BOC 6
Tim kreeg de kans om zijn kwaliteiten zichtbaar te maken via een EVC-traject BOC 6-niveau. Hij greep die kans met beide handen aan en beleefde veel plezier aan het traject.
Baanbrekende samenwerking tussen Bureau STERK en Hanzehogeschool Groningen
Aspirant-studenten van Social Studies aan de Hanzehogeschool Groningen die al werkervaring hebben, kunnen die werkervaring vanaf nu laten valideren en zo met vrijstellingen hun studie starten. Hoe dat precies zit?
Artikel in LoopbaanVisie
Jos Sanders, Evi van Saasse en Robinet Bargeman schreven een artikel voor LoopbaanVisie. Klik hier om te lezen hoe je professionals helpt regie te nemen op de verduurzaming van de eigen inzetbaarheid.
Artikel op LoopbaanPro.nl
Joost de Ruiter interviewde ons voor LoopbaanPro, naar aanleiding van de nominatie van de STERKscan als Loopbaan-tool. Nieuwsgierig ? Kijk hier!
Gijs Salentijn - Amerpoort
Gijs kookte bij Nike voor 3.500 man, maar verloor zijn baan. Hij gaf daar met EVC een positieve draai aan!
Bericht van SchoolleidersregisterPO
“De certificering van Bureau STERK als professioneel beoordelaar wordt gecontinueerd wordt tot maart 2028.”

Solitair of Solidair: de schaduwzijde van meritocratie

Op de bijeenkomst Solitair of Solidair, die op 20 april jl. in het Bibliotheektheater in Rotterdam georganiseerd werd door Sardes, Nivoz en Verus, vertelden we het verhaal van Volkert.
Artikel - Stimuleer leren op de werkvloer; het helpt!
De SER plaatste een mooi artikel over 'Leren op de werkvloer'. Onderzoek wijst uit dat het zowel werknemer als werkgever helpt.
Artikel - Bevoegd, bekwaam: feiten en fabels
Ben je in de zorg bevoegd als je bekwaam bent? ActiZ scheidt feiten en fabels in dit heldere overzicht.
Podcast - Heb jij je persoonlijke en professionele identiteit wel scherp?
Luister hier naar de podcast van Kreston Van Herwijnen over Bijzondere Business in de Betuwe. Deze aflevering met Robinet Bargeman en Rob Egberts.
Aniek Stout - EVC Onderwijsassistent
Aniek was Pedagogisch medewerker niveau 4 in de kinderopvang. Zij volgde het EVC-traject voor Onderwijsassistent. Lees haar verhaal!
Jan Lazeroms - EVC BOC6
Jan Lazeroms kreeg de mogelijkheid om binnen Strukton te ontwikkelen. Wil je weten hoe zijn BOC6 traject verliep? Bekijk zijn interview!
STERiK in Vives
In Vives (Onderwijs & ICT) verscheen een interview met Robinet Bargeman over ons online kindportfolio STERiK.
Wat doen we met NPO-geld?
Ben je nieuwsgierig hoe wij denken over de besteding van de NPO-gelden? In dit artikel van Stichting NIVOZ kunnen wij ons helemaal vinden.
De STERKscan zet aan, het gesprek zorgt voor beweging
Bureau STERK en De Nationale Zorgklas sloegen de handen ineen om eigen regie op duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen te stimuleren onder de zij-instromers in de zorg. Door ze de STERKscan in handen te geven, wilden beide partijen ervoor zorgen dat de deelnemers passende ontwikkelstappen blijven zetten, met een beter beeld van zichzelf als mens én professional.
Wat een positieve benadering bewerkstelligt
Wij zijn fan van Machteld Huber. Lees in De Correspondent hoe zij tegen gezondheid aankijkt. Met eenzelfde positieve benadering kijken wij bij Bureau STERK naar onze kandidaten.
Pascal Verbeek - Eneco
“Wat was ik blij dat ik mijn praktijkervaring kon gaan verzilveren door een EVC-traject te volgen. Ik ben namelijk niet iemand die continu in de schoolbanken moet zitten.”
Interview Berend Kamphuis - voorzitter CvB bij Verus
In Nederland is de laatste jaren goed te zien dat er een tegenbeweging nodig is voor meritocratie. Bureau STERK spreekt hierover mee. Dit artikel zet aan tot de dialoog hierover, dit artikel zet aan tot bewegen. Een aanrader!
'Samen halen we meer uit mensen’
Een win-win-win situatie, wie wil dat nu niet? ROC van Amsterdam (school), Waternet (waterbedrijf) en Bureau STERK (EVC-aanbieder) gingen de uitdaging aan en het lukte hen. Ketensamenwerking leverde een zeer gewenste uitkomst op.
Deler Abdulkarim - Waternet
Deler Abdulkarim van Waternet vertelt over zijn EVC-traject.
Artikel - EVC voor salarisprofessionals
In dit Salarismagazine staat een mooi stuk over de EVC-trajecten die het NIRPA inzet om professionele ontwikkeling te borgen.
Artikel - professionele groei

In dit artikel uit SchoolManagement vertellen schoolleiders uit primair en voortgezet onderwijs hun persoonlijke verhaal over de ontwikkeling van hun school en hoe je ambitie verbindt met professionele groei. Bureau STERK was er bij.

Artikel - Visuele instrumenten voor professionele ontwikkeling
Hoe werk je op een inspirerende manier aan beter onderwijs en ontwikkel je professionals? In Vantwaalftotachttien, vakblad voor het voortgezet onderwijs, vertelt Dick Bruinzeel wat zijn ervaringen zijn met visuele instrumenten, waaronder de STERKscan.