Gijs Salentijn - Amerpoort

besloot zijn hart te volgen
Gijs Salentijn werkt sinds 15 februari 2021 bij Amerpoort in Vinkeveen. Na de middelbare hotelschool is hij, via diverse horeca en bedrijfscatering, terecht gekomen bij het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum. Hier was hij als een van de vier Operationeel Managers verantwoordelijk voor de dagelijkse catering van ruim 3.500 medewerkers.

Corona kwam, 3.500 man gingen thuiswerken en Gijs verloor zijn baan.

Tijdens de gedwongen ‘arbeidspauze’ is hij gaan nadenken over wat hij nu eigenlijk echt wilde en hij besloot zijn hart te volgen. En zijn hart lag eigenlijk bij de gehandicaptenzorg. Zonder enige ervaring in of kennis van deze mooie sector plaatste hij een LinkedIn-oproep en vrij snel daarna kwam hij in contact met een recruiter van Amerpoort.

Gijs mocht bij twee locaties op gesprek komen en het was liefde op het eerste gezicht. Zijn liefde voor koken kan hij mooi vormgeven in de woongroep met 12 volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Gijs: “Ik heb de bewoners helemaal meegenomen in mijn passie voor koken. We denken samen na over het weekmenu. We doen samen de boodschappen en samen koken we. Bewoners eten nu gevarieerder, leren meer smaken kennen en eten ook gezonder. Tijdens het koken is het nu ook altijd gezellig druk in de woonkamer”.

Amerpoort zag over welke competentie Gijs al beschikte en heeft hem ondersteund bij het aanvullen van de kennis en ervaring die hij nodig heeft om als pb’er te kunnen werken. Gijs heeft van Amerpoort een EVC-traject mogen volgen om zijn verworven competenties te laten waarderen en erkennen. Hij heeft dit EVC-traject onlangs afgesloten met het mbo-diploma Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Bovendien is zijn contract voor bepaalde tijd omgezet naar een vast contract.