We gaan er met z'n allen voor

Visieontwikkeling en teamvorming


Een van de verbindende elementen binnen een team of een organisatie is het hebben van een gezamenlijke visie. Maar wat is er nodig om een gezamenlijke visie te ontwikkelen? Wat is er nodig om deze te borgen? En bovenal: hoe gaan jouw medewerkers of collega’s zich hieraan verbinden? 

Aan deze en nog vele andere vragen gaat iets belangrijks vooraf. Want wie zijn de mensen die met elkaar een visie gaan dragen? Wat is hun identiteit? Wat zijn hun persoons- en professionele kenmerken? En daaruit voortvloeiend: welke kwaliteiten kunnen zij inzetten voor het team of de organisatie? Welke visie hebben zij en waar zitten de verbindingen in visie? Welke ambities hebben zij en welke ambities heeft het team of de organisatie? En dit zijn nog maar enkele van de vragen die aan bod komen.

Bureau STERK heeft met de STERKscan een krachtige tool in handen om vanuit een veilige en onbevooroordeelde manier de professionele dialoog vorm te geven; deze dialoog is een startpunt om tot heldere inzichten te komen. En op deze inzichten formuleren we een gezamenlijke visie.

Wij hebben ruime ervaring met groepsdynamische processen en vinden het elke keer weer genieten om met de STERKscan en verschillende werkvormen werkvormen en het stellen van positief kritische vragen een bijdrage te mogen leveren aan de vorming van een (hechter) team. Voor ons is het belangrijk dat het team en de organisatie zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de borging en verdere ontwikkeling.

Voor een diverse scholen en organisaties hebben we dit proces al begeleid. We starten zo’n proces met een intake om vooraf de doelen helder met elkaar te hebben afgestemd. Zo komen we gezamenlijk tot een aanpak op maat en kunnen we vervolgens samen aan de slag gaan.

Meer weten?
Bel voor meer informatie 0345 - 471 370 of mail: info@bureausterk.nl