LEIDING GEVEN IS EEN VAK

Laat je ontwikkeling waarderen

REGISTRATIE VOOR SCHOOLLEIDERS (EVC)

Schoolleider primair onderwijs - b110

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is geschikt voor iedereen die werkzaam is als schoolleider, in het basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs en zich op basis van werkervaring wil laten opnemen in het schoolleidersregister.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt twee programma’s op maat aan, met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Het eerste, verkorte traject is voor mensen die de opleiding Basis bekwaam schoolleider of een relevante onderwijs master hebben gedaan. Heb je dat niet en wil je je alleen op basis van werkervaring laten registreren, dan doorloop je het reguliere traject.

Met beide trajecten behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je kunt indienen bij het SchoolleidersregisterPO . Hiermee word je geregistreerd als schoolleider RDO. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
  • Voor beide trajecten geldt: actuele en relevante (werk)ervaring van minimaal 1 jaar in het onderwijs als schoolleider. Voor het verkorte traject de opleiding Basis bekwaam schoolleider of een relevante master.

Verzilvering
Je kunt dit Ervaringscertificaat indienen bij het schoolleidersregister PO zodat je wordt geregistreerd als schoolleider RDO.

Kosten EVC
  • EVC-procedure: tarief verkort traject € 2.090,-
  • EVC-procedure: tarief regulier traject € 4.460,-
  • extra begeleiding: € 165,- per uur
  • registratiekosten SRPO: € 57,50
  • alle kosten zijn exclusief btw

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl

HERREGISTRATIE VOOR SCHOOLLEIDERSProfessioneel valideren/beoordelen
Heb je als schoolleider een professionele ontwikkeling doorgemaakt, doordat je bijvoorbeeld een project hebt geleid of verandering in gang hebt gezet? Kun je die ontwikkeling bewijzen aan de hand van de competenties? Dan is het traject ‘Waarderen van ontwikkeling achteraf’ geschikt voor je. Bureau STERK is door het Schoolleidersregister PO erkend als professioneel beoordelaar. Het certificaat dat bij dit traject hoort, kun je dan ook gebruiken voor de herregistratie.

Waarderen van ontwikkelen achteraf
In het traject Professioneel Waarderen van ontwikkeling laten schoolleiders hun ontwikkeling achteraf waarderen. Het traject wordt begeleid door een ervaren facilitator van Bureau STERK.
Werkwijze: In een portfolio neem je een beschrijving van je leerproces op waarbij je reflecteert op de urgentie/aanleiding om tot verandering/persoonlijke ontwikkeling te komen. Dit leerproces relateer je aan of meerdere professionaliseringsthema’s. Je maakt een 360° feedback en een ontwikkelplan. Deze documenten neem je op in een portfolio. Je kunt er voor kiezen om hierbij begeleid te worden. Er volgt een criteriumgericht interview door een ervaren assessor. De assessor beoordeelt met hoeveel punten de ontwikkeling gewaardeerd kan worden. Na dit gesprek ontvang je een rapportage en een certificaat met daarop het aantal punten, passend bij de gewaardeerde ontwikkeling.

Expert assessoren
Bureau STERK beschikt over een ruim bestand van professionele en gecertificeerde assessoren. Allen kennen de dynamiek van het onderwijs en zijn veelal zelf schoolleider (geweest). Daarnaast beschikken ze over inhoudelijke expertise met betrekking tot een of meer professionaliseringsthema’s. Juist bij de professionaliseringsthema’s is het van belang om goed door te vragen op reflectie en verdieping. Onze assessoren zijn daartoe in staat. En tot slot, maar wellicht nog wel het belangrijkst: Bureau STERK doet dit werk met bijzonder veel plezier, het biedt enorm veel voldoening om een steentje bij te dragen aan de professionalisering van individuele schoolleiders en daarmee het onderwijs.Bestuurder Freek Prins kijk toe als directeur Marco Fennema zijn certificaat voor herregistratie ondertekent

Kosten
  • Prijs per waardering: € 1.550,-
  • Optioneel: begeleiding/sparren à € 165,- per uur.
  • Alle kosten zijn exclusief btw.

Optie
Het is mogelijk om dit individuele traject in te zetten binnen een context van een Professionele Leergemeenschap. Binnen deze leergemeenschap kan een ervaren facilitator van Bureau STERK verdiepingsbijeenkomsten organiseren, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om samen kennis, kunde en ervaringen met elkaar te delen. Dit kan bijdragen aan gemeenschap, samen informeel leren en een groter professioneel bewust zijn.  Mocht je geïnteresseerd zijn, vraag dan bij een van de adviseurs een offerte op maat.

Meer weten?

Aanmelden
Stuur een mail naar info@bureausterk.nl of bel met 0345 471 370.