ERVARINGSCERTIFICAAT

Aan het einde van een EVC-traject krijg je het Ervaringscertificaat. Dit is een rapportage waarin is beschreven is wat je weet, kunt en waar je staat. Jouw kennis, kunde en ervaring is afgezet tegen een beoordelingsstandaard. Dat kan een opleidingsstandaard zijn, maar ook een branche-, beroeps- of competentiestandaard.


Ons Ervaringscertificaat kan ook worden verzilverd. Bureau STERK werkt al vele jaren samen met verschillende erkende opleiders in het mbo en hbo en onderhoudt warme relaties met hen. Dit maakt dat we kunnen zorgen voor een soepele overdracht. De verzilvering kan leiden tot vrijstelling van (delen van) de opleiding op mbo- of hbo-niveau. Zo kun je dus via een verkort opleidingstraject een erkend mbo- of hbo-diploma halen. Als je hebt voldaan aan alle eisen (inclusief taal, rekenen en loopbaan & burgerschap) kun je op mbo-niveau zelfs het diploma halen zonder aanvullende scholing.


Een Ervaringscertificaat kan ook worden verzilverd naar een vakbekwaamheidsbewijs of competentiebewijs (afhankelijk van het gekozen traject). Hiervoor is Bureau STERK aangesloten bij het Nationaal Kenniscentrum EVC.

Met het Ervaringscertificaat kun je dus laten zien hoe je je ontwikkeld hebt. Dit waardedocument is iets waar je trots op kunt zijn. Het laat zien wat je in huis hebt. Het is een basis voor verdere ontwikkeling en versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Het Ervaringscertificaat levert een bijdrage aan leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

Officieel erkend

Bureau STERK is een erkend EVC-aanbieder en mag daarnaast ook het keurmerk van de NRTO voeren. Onze ervaringscertificaten worden bij het Nationaal Kenniscentrum EVC geregistreerd. In oktober 2020 zijn we opnieuw door Ho­béon positief beoordeeld, daarmee is onze erkenning als EVC-bureau weer verlengd net als het NRTO-keurmerk.

Meer weten?

Bel voor meer informatie 0345 - 471 370 of mail: info@bureausterk.nl