Onderwijs in Afrika

Dera Brightway Academy

In Kenya, in het district Kilifi (hier om precies te zijn), is in 2016 een schoolgebouw neergezet voor de plaatselijke jeugd. De kinderen, van voornamelijk arme landarbeiders, krijgen op deze school kwalitatief goed onderwijs. Dat er grote behoefte is aan een school, is goed te zien aan het aantal leerlingen dat van 70 groeide naar 129 op dit moment.


Scholen die door de staat zijn gefinancierd zijn klein en puilen vaak uit met 70 tot 80 leerlingen in één lokaal. Daarom is de school in Dera een uitkomst. Het streven is om nog 5 stenen lokalen te bouwen, want de meeste lokalen zijn nu nog van boardplaat en hout en worden snel aangetast door termieten. Het bijbouwen van extra lokalen is ook een van de voorwaarden van de overheid om financiële steun te krijgen. Tot die tijd moet de school het hebben van giften.

Bureau STERK steunt de Dera Brightway Academy. Geld en goederen zijn oneerlijk verdeeld over de wereld en dat vinden wij geen goede zaak. Daarom gaat er regelmatig een bedrag direct (maar wel via partners in Nederland) naar de directeur van deze school. Dat gebeurt in goed vertrouwen; er zijn diverse lijntjes vanuit het Westen naar dit project waardoor er zicht is op de geldstroom.

Het geld gaat naar de salarissen van de onderwijzers, bouwprojecten voor de school, leermiddelen en een internetverbinding. De directeur is nu afhankelijk van de plaatselijke motortaxi om toetsresultaten te uploaden. Een eigen fiets of lichte motor zou een uitkomst zijn. Het is allemaal nodig om deze kinderen een steeds betere leeromgeving te bieden.

Wil je de voortgang van de ontwikkeling van deze school volgen? Kijk dan regelmatig op de website van het project. Wil je deze goede zaak ook steunen, dan kun je daar ook meer informatie vinden. Of neem contact op met ons, dan zetten we je op het juiste spoor: 0345 471 370 of mail: info@bureausterk.nl