OPLEIDING AMBULANCECHAUFFEUR

Ben je stressbestendig en heb je een verpleegkundige opleiding? Dan is ambulancechauffeur misschien wel iets voor jou.

OVER DE OPLEIDING AMBULANCECHAUFFEUR


Aantonen mbo-3 niveau
Bureau STERK krijgt via ambulancediensten veel deelnemers die willen solliciteren voor een plek in de opleiding voor Ambulancechauffeur. Daarvoor moet je bij de meeste Ambulancediensten aantonen dat je over minimaal een mbo-3 werk- en denkniveau beschikt. Als je dit niveau wel hebt, maat niet kunt aantonen, kunnen wij je helpen. In overleg met het CZO (College Zorg Opleidingen) hebben we een traject ingericht om met inzet van capaciteitentesten en taalexamens vast te stellen of je toelaatbaar bent.

Wij zetten daar de volgende instrumenten voor in:
  • Capaciteitentest (onder meer: woordanalogieën, rekenvaardigheid, exclusie, componenten en controleren). Jouw score wordt vergeleken met de normgroep mbo3-afgerond.
  • Nederlands lezen niveau 2F
  • Nederlands kijken- luisteren niveau 2F

Na afloop bespreken we de uitkomsten. Je ontvangt ook een rapportage met de behaalde resultaten. De gehele testafname inclusief nabespreking duurt ongeveer 4 uur.

Als je nog niet eerder een capaciteitentest hebt gedaan, kan het handig zijn om een kijkje te nemen in de oefenomgeving [https://www.noa-online.net/open/mct-h-HU21p] of via Google met de zoekterm 'capaciteitentest'. Het is beslist niet noodzakelijk, ook zonder deze voorbereiding kun je de test goed doen. Voor het oefenen van een lees- en luistertoets niveau 2F kun je hier klikken.
Let op: er zijn nog enkele instanties die geen rapportage van dit traject accepteren en een mbo-diploma eisen. Vraag dit goed na bij de Ambulancedienst waar je gaat solliciteren, voor je je inschrijft bij Bureau STERK.

Kosten
Traject: € 450,- ex. btw.

Meer informatie
Neem contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl