Investeer in jezelf!

Laat je werkervaring valideren

Vakbekwame hbo Sociaal werker


Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die als sociaal werker met mensen (cliënten, klanten, inwoners, bewoners, burgers etc.) werkt. Hierbij speelt de professional als persoon een essentiële rol. De sociaal werker heeft een positieve grondhouding, staat op voet van gelijkwaardigheid met mensen en gaat respectvol met ze om. Je bent er steeds op gericht om de eigen regie van mensen te ondersteunen en versterken. Je kunt omgaan met diversiteit, legt verbinding tussen mensen en toont betrokkenheid. Je maakt vraagstukken bespreekbaar en kunt grenzen stellen. Als sociaal werker ben je gericht op het activeren en motiveren van mensen tot haalbare activiteiten die hun situatie bevorderen. Je kunt omgaan met professionele afstand en nabijheid. Je reflecteert op jouw handelen, je weet wanneer je andere disciplines moet inschakelen en onderneemt hierop actie. Je bent integer, empathisch en assertief. Je hebt durf en daadkracht, bent vasthoudend, hebt veel geduld, bent dienstverlenend en staat open voor opvattingen van anderen.

Kortom: een sociaal werker bevordert maatschappelijke verandering, sociale cohesie en de emancipatie en zelfstandigheid van mensen. Je stimuleert mensen en instituties om uitdagingen in het leven aan te gaan en het welzijn van individu en samenleving te verbeteren.Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen!Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je ook kunt laten registreren. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!Voorwaarden
  • Actuele en relevante (werk)ervaring in de zorg of vergelijkbaar werkgebied.


Verzilvering
  • Je kunt dit Ervaringscertificaat indienen voor verzilvering tot een beroepscertificaat Sociaal werker. Aan de verzilvering zijn geen kosten verbonden. Na afloop van het EVC-traject ontvangt je een ervaringscertificaat waarin beschreven staat hoe je je als professional verhoudt tot de EVC-standaard. Zijn tenminste 17 van de 21 generieke competenties van de standaard aangetoond? Dan wordt het ervarings-certificaat omgezet naar een officieel document: het beroepscertificaat Vakbekwame hbo sociaal werker. Met dit bewijs kun je je laten registreren op Registerplein.


Kosten 
  • EVC-procedure: starttarief € 1.875,- ex. btw
  • Extra begeleiding: € 165,- per uur ex. btw

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl