Werken in de kinderopvang

Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die al wel beschikt over voldoende praktijkervaring in kinderopvang, maar niet kan voldoen aan de opleidingseisen en voor wie het behalen van een mbo-diploma ook geen optie is.

Ook als je nog geen of  over onvoldoende werkervaring beschikt, kun je kiezen voor deze route. Je kunt dan bijvoorbeeld eerst aan de slag als pedagogisch medewerker in ontwikkeling en je laten beoordelen op het moment dat je daar klaar voor bent. Je moet dan wel eerst zelf een werkplek bij een kinderopvang regelen en zorgen dat je daar aan de slag kunt als pedagogisch medewerker in ontwikkeling. Je start dan met het EVC-traject zodra je ook start met werken.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met en diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je kunt indienen bij het loket 'Kinderopvang werkt!' om het branchecertificaat aan te vragen. Je hoeft dan niet meer een diploma te halen om te kunnen voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker. Wij helpen je hier graag bij!

Let op! Je voldoet hiermee niet automatisch aan de taaleis in de kinderopvang. Moet je ook aan die eis voldoen kies dan voor ons mbo-traject 'pedagogisch medewerker 3 kinderopvang'. Dit traject leidt tot een mbo-diploma waarmee je ook aan de taaleis voldoet.

Voorwaarden
  • Actuele en relevante (werk)ervaring;
  • En/of aan het werk als pedagogisch medewerker in ontwikkeling.

Verzilvering
  • Als je het EVC-traject voldoende afsluit, ontvang je een Ervaringscertificaat. Je dient dit Ervaringscertificaat in bij Kinderopvang Werkt en vraagt daar het branchecertificaat aan. Pas als je dit branchecertificaat in bezit hebt, voldoe je aan de kwalificatie-eis en kun je aan de slag.

Kosten EVC
  • EVC-procedure: € 1.975,- ex. btw

Vergoeding kosten (CAO kinderopvang hst. 9.4)
  1. Ga je werken als pedagogisch medewerker, pedagogisch medewerker in ontwikkeling of student-medewerker? En heb je direct daarvoor een EVC-procedure gevolgd om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker? Dan vergoedt jouw werkgever de kosten voor de EVC-procedure.
  2. Ben je aangesteld als pedagogisch medewerker in ontwikkeling? Dan heb je het recht om in een periode van 3 jaar minstens één keer op kosten van de werkgever een EVC-procedure te volgen. Maar alleen na overleg met de werkgever. De EVC-procedure heeft als doel om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

Extra kosten bij verzilvering
Het branchecertificaat wordt afgegeven door het FCB/Kinderopvang werkt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Op de website van Kinderopvang Werkt! staat een mooi artikel waarin veel wordt uitgelegd. Heb je dan nog vragen, neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl
Angela Vrijhof en Miranda de Ruiter, Kinderopvang Hummeltjeshoeve over het EVC-traject Pedagogisch Medewerker