Mbo-eenheden Maatschappelijke zorg

Mbo-eenheden Maatschappelijke zorg

Het beroepsonderwijs beter laten aansluiten bij de wensen en leerbehoeften van alle huidige medewerkers en van de vele nieuwe zij-instromers is de uitdaging die waar veel instellingen voor staan. Hoe is het mogelijk om ervoor te zorgen dat men bekwaam en bevoegd is om de zorg te leveren. Via mbo-certificaten is het mogelijk om te zorgen voor maatwerk, flexibiliteit en landelijke erkenning van het beroepsonderwijs voor volwassenen. Er zijn verschillende mogelijkheden op niveau 2, 3 en 4, volledige opleidingen leidend tot een diploma, verkort of de eenheden.

Omschrijving EVC-traject
Wil je aan de slag in de gehandicaptenzorg maar beschik je nog niet over de juiste kwalificaties? Dan kun je naast je werk (in de gehandicaptenzorg) aan de slag met de mbo-eenheden. Overleg met je werkgever welke eenheden zij noodzakelijk vinden voor een functie. Als je aan het werk bent en enkele maanden ervaring op hebt gedaan, kun je aan de slag met het EVC-traject voor één of meerdere eenheden, zodat je aantoonbaar bekwaam en bevoegd bent voor je functie.

Onze aanpak is maatwerk
Bureau STERK biedt een traject van ongeveer twee weken, bestaande uit een (start)assessment, de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Dit traject levert een officieel door de branche erkend Ervaringscertificaat, een rapportage op. Wij denken met je mee en helpen je graag het zo passend mogelijk te maken! Als je na dit traject verder wil, is het mogelijk om de behaalde eenheden in te zetten als vrijstelling voor een traject voor het volledig mbo-diploma

Voorwaarden
  • Je bent werkzaam of gaat werken in de in de zorg, minimaal 16 uur per week, zodat je bewijsstukken kunt aanleveren voor het portfolio.

Titels van de eenheden
  1. Zorgdragen voor het ondersteuningsproces in de maatschappelijke zorg
  2. Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg
  3. Individuele ondersteuning en zorg in de maatschappelijke zorg
  4. Borgen van professionalisering en kwaliteit in de maatschappelijke zorg
  5. Organiseren en begeleiden in de maatschappelijke zorg
  6. Coördineren en organiseren in de maatschappelijke zorg

Verzilvering
Als onze assessor heeft vastgesteld dat je voldoet aan de eisen, ontvang je een Ervaringscertificaat. Dit Ervaringscertificaat kun je indienen bij een van de ROC’s waar wij deze trajecten mee hebben ingericht ter verzilvering.

Bureau STERK factureert
EVC-procedure eenheid maatschappelijke zorg.
1 eenheid       =         € 870,-
2 eenheden   =     € 1.070,-
3 eenheden   =     € 1.270,-
4 eenheden   =     € 1.470,-
5 eenheden   =     € 1.670,-
6 eenheden   =     € 1.870,-
Alle prijzen zijn exclusief btw

De opleider factureert
  • € 350,- per verzilveringsmoment.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471 370 of mail: info@bureausterk.nl