Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse - mbo 4 - CREBO 25151

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die als managementassistent/directiesecretaresse werkzaam is binnen een organisatie met een directie of manager(s) van overheids-, profit- en nonprofitorganisaties. De grootte van de organisatie kan variëren van een kleine organisatie waar de managementassistent/-directiesecretaresse (ondersteunende) secretariële taken combineert met andere (ondersteunende) taken tot een grote organisatie waar zij op een (groot) directiesecretariaat werkt. De werkzaamheden spelen zich af op organisatieniveau en zijn vaak extern gericht. De managementassistent/directiesecretaresse heeft regelmatig externe contacten. Doorgaans is hier sprake van een frontoffice functie. Kenmerkend voor dit beroep is de noodzaak goed inzicht te hebben in de processen en overzicht te hebben over de secretariële taken. Ze begrijpt waarom zij bepaalde taken verricht en kan dit uitleggen of er toelichting bij geven. Het werken voor verschillende directeuren en managers kan in geval van naderende deadlines spanningen veroorzaken, ze moet daarom goed kunnen plannen en stressbestendig zijn. De managementassistent/directiesecretaresse stelt zich in externe contacten klantgericht op en leeft zich in in de situatie en de wensen van de klant en komt haar afspraken na. Zij beschikt over enig cijfermatig inzicht en begrijpt waarom zij bepaalde handelingen verricht. Zij gaat zorgvuldig om met de verwerking van (vertrouwelijke) gegevens. Ze denkt marktgericht c.q. vanuit de opdrachtgever, is zakelijk, proactief, improviseert zonodig, drukt zich mondeling en schriftelijk zeer goed uit, speelt goed in op mensen en situaties.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar niet het bijbehorende diploma? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je ook kunt laten verzilveren, ook naar een diploma. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
 • Actuele en relevante (werk)ervaring.

Verzilvering
Kosten EVC
 • EVC-procedure: starttarief € 1.875,- ex. btw
 • Extra begeleiding: € 165,- per uur ex. btw

Extra kosten bij verzilvering Aan de verzilvering naar een mbo-diploma zijn extra kosten verbonden. Deze kosten hebben te maken met het afleggen van examens, het aanleveren van een dossier, de afhandeling door de examencommissie en het toekennen van het diploma. Hieronder is aangegeven welke kosten Bureau STERK factureert en welke kosten de opleider zelf factureert. De kosten van de opleider kunnen we pas na de intake aangeven.

Bureau STERK factureert
 • Keuzevakken 3x à € 75,-: € 225,-
 • Instellingsexamen:
  • Nederlands: spreken, gesprekken en schrijven: € 245,-
  • Engels: spreken, gesprekken en schrijven: € 245,-
 • Administratiekosten verzilvering (indien van toepassing): € 125,-
 • Alle prijzen zijn exclusief btw

De opleider factureert
 • Beoordeling van het dossier
 • Centraal Examen:
  • Nederlands: lezen en luisteren
  • Engels: lezen en luisteren
  • rekenen
 • Indicatief: € 950,-

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl