leraar voortgezet onderwijs - 2e graads

Leraar voortgezet onderwijs - 2e graads - hbo ba - CROHO 35198

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het voortgezet onderwijs maar (nog) niet bevoegd is. Bijvoorbeeld onderwijsassistenten en lerarenondersteuners met lesgevende taken. Maar ook leraren met een tijdelijke aanstelling  die hun bevoegdheid nog  moeten halen.  Je hebt lesgevende taken (eventueel onder verantwoordelijkheid van een collega) en draait mee als een professionele, lerende collega in het team.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat. Je kunt op basis hiervan vrijstelling aanvragen voor onderdelen (modules) van de hbo-opleiding en zo versneld jouw hbo-diploma behalen. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
 • Professionals in het voortgezet onderwijs met lesgevende taken.
 • Minstens 1 jaar werkervaring
 • Een aanstelling van minimaal 0,4 WFT

Verzilvering
Je kunt dit Ervaringscertificaat indienen voor verzilvering naar een hbo-diploma. Aan de verzilvering zijn kosten verbonden.

Kosten EVC
 • Intakegesprek: € 165,- (vervalt indien EVC-traject bij Bureau STERK gestart wordt)
 • Starttarief € 1.500,-  (inclusief. 1 module, daarna  € 140,- ex btw per module)
 • Extra begeleiding: € 165,- (ex btw)
 • Alle prijzen zijn ex. btw

Extra kosten bij verzilvering
Aan de verzilvering zijn extra kosten verbonden. Deze kosten hebben te maken met het aanleveren van een dossier, de afhandeling door de examencommissie en het toekennen van vrijstellingen. Hieronder is aangegeven welke kosten Bureau STERK factureert en welke kosten de opleider zelf factureert. De kosten van de opleider kunnen we pas na de intake aangeven.

Bureau STERK factureert
 • Administratiekosten verzilvering (indien van toepassing): € 110,- (ex. btw)

De opleider factureert
 • Beoordeling van het dossier en toekennen vrijstellingen
 • Verzorgen van het onderwijs dat nodig is om het diploma/getuigschrift te behalen
 • Kosten: indicatie na de intake

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl