Leraar basisonderwijs

Leraar basisonderwijs

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs en graag bevoegd leraar wil worden. Bijvoorbeeld onderwijsassistenten en lerarenondersteuners. Je hebt lesgevende taken (evt. onder verantwoordelijkheid van een collega) en draait mee als een professionele, lerende collega in het team.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat. Je kunt op basis hiervan vrijstelling aanvragen voor onderdelen (modules) van de hbo-opleiding (PABO) en zo versneld jouw hbo-diploma behalen. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
 • Professionals in het basisonderwijs met lesgevende taken.
 • Minstens 1 jaar werkervaring
 • Een aanstelling van minimaal 0,4 WF

Verzilvering
Je kunt dit Ervaringscertificaat indienen voor verzilvering bij de LOI. De  examencommissie van de LOI beoordeelt welke modules met het Ervaringscertificaat vrijgesteld kunnen worden. Aan de verzilvering zijn kosten verbonden, deze kosten worden door de opleider gefactureerd.

Kosten EVC
 • Intakegesprek: € 175,- (vervalt indien EVC-traject bij Bureau STERK gestart wordt)
 • Starttarief € 2.953,-  (17 modules, daarna  € 145,- per module)
 • Extra begeleiding: € 165,- per uur
 • alle prijzen zijn ex btw

Extra kosten bij verzilvering
Aan de verzilvering zijn extra kosten verbonden. Deze kosten hebben te maken met het aanleveren van een dossier, de afhandeling door de examencommissie en het toekennen van vrijstellingen. Hieronder is aangegeven welke kosten Bureau STERK factureert en welke kosten de opleider zelf factureert. De kosten van de opleider kunnen we pas na de intake aangeven.

Bureau STERK factureert
 • Administratiekosten verzilvering: € 130,- (ex btw)

De opleider factureert
 • Beoordeling van het dossier en toekennen vrijstellingen
 • Verzorgen van het onderwijs dat nodig is om het diploma/getuigschrift te behalen
 • Kosten: indicatie na de intake

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl