Coördinerend begeleider gehandicaptenzorg hbo-niveau



Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die als coördinerend begeleider in de gehandicaptenzorg op hbo niveau werkt en is onderdeel van het Beroepscompetentieprofiel begeleider in de gehandicaptenzorg van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg d.d. december 2022. Het beroepscompetentieprofiel zegt het volgende over de competenties van de coördinerend begeleider: coördineert de werkzaamheden van het team, houdt het overzicht over de cliënten, de zorgplannen en de algehele gang van zaken en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg op de locatie.

Naast het leveren van de benodigde zorg en ondersteuning, neemt het motiveren en stimuleren naar zelfstandig functioneren een belangrijke plaats in. Als dat gebeurt ligt het accent op coachen. Dit is een kenmerkende rol van de coördinerend begeleider op hbo-niveau in het zorg- en ondersteuningsproces. Centrale waarde in de zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking is dat ze de regie hebben over hun eigen leven en van daaruit ook regie over de zorg en ondersteuning die zij ontvangen. De coördinerend begeleider adviseert, stimuleert en ondersteunt cliënten daarbij en werkt continu aan het verbeteren van de eigen regie van cliënten. Coachen is ook ten opzichte van (directe) collega’s relevant. Er wordt immers veelal in teams samengewerkt waarin het geven en krijgen van feedback gebruikelijk is. Bij de begeleiding van mensen met een beperking wordt een zorg- en ondersteuningsplan opgesteld. In de beroepsuitoefening ligt het accent hierbij op ontwerpen. De coördinerend begeleider kijkt naar mogelijkheden, behoeften en (nieuwe) middelen en stuurt tussentijds bij. De coördinerend begeleider ‘ontwerpt’ hiermee de te volgen strategie. Tot slot kan het accent in de beroepsuitoefening liggen op regisseren. Dat is aan de orde als het nodig is vanwege de grenzen aan de zeggenschap van cliënten en vanuit het perspectief van professioneel handelen, in naam van de cliënt (als diens opdrachtnemer dus) de regie in te vullen.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je ook kunt laten verzilveren, ook naar een vakbekwaamheidsbewijs. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
  • Actuele en relevante (werk)ervaring.

Register
  • Dit Ervaringscertificaat zal worden ingeschreven in het EVC-register en laat zien dat je een vakbekwame coördinerend begeleider bent.

Kosten EVC
  • EVC-procedure: starttarief € 2.175,- (ex.btw)

Extra kosten bij verzilvering
Aan de verzilvering naar een vakbekwaamheidsbewijs zijn extra kosten verbonden. Het vakbekwaamheidbewijs wordt afgegeven door het NKC EVC en daar zijn kosten aan verbonden.

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl