Begeleider gehandicaptenzorg niveau B

Beroepskracht gehandicaptenzorg niveau B (VGN)

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die als beroepskracht in de gehandicaptenzorg op niveau B werkt. De beroepskracht op niveau B heeft over het algemeen een uitvoerende, ontwerpende en coachende rol. Je moet in staat zijn om ook in complexe en weinig stabiele situaties te handelen. De omstandigheden waarin je de cliënt begeleidt, kunnen  aardig ingewikkeld zijn. Je moet inspelen op veranderende omstandigheden en een veranderende hulpvraag. Je stelt jezelf steeds de vraag of de activiteiten, de manier  van  communiceren en begeleiden nog aansluit bij de behoefte en de doelstellingen van de cliënt. Je signaleert (non-)verbaal gedrag en veranderingen in bijvoorbeeld gezondheid,  interpreteert dat en past daar jouw aanbod op aan. Je overlegt hierover met de beroepskracht werkzaam op niveau C. Aan het handelen kunnen risico’s verbonden zijn. Je bent op de hoogte van protocollen en voorschriften en handelt daarnaar. Je ontwikkelt activiteiten voor cliënten en begeleidt hen in de uitvoering ervan. Deze beoordelingsstandaard is gebaseerd op het landelijk competentieprofiel voor beroepskrachten (niveau ABC) van de VGN. Niveau B is min of meer vergelijkbaar met Begeleider gehandicaptenzorg.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar kun je dit niet aantonen met een diploma of ander waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen.

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je ook kunt laten verzilveren, ook naar een vakbekwaamheidsbewijs. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
  • Actuele en relevante (werk)ervaring.

Verzilvering
  • Je kunt dit Ervaringscertificaat indienen voor verzilvering naar een vakbekwaamheidsbewijs. Aan verzilvering zijn kosten verbonden.

Kosten EVC
  • EVC-procedure: starttarief € 2.095,- (ex. btw)

Extra kosten bij verzilvering
Aan de verzilvering naar een vakbekwaamheidsbewijs zijn extra kosten verbonden. Het vakbekwaamheidbewijs wordt afgegeven door het NKC EVC en daar zijn kosten aan verbonden.

Bureau STERK factureert
  • Afgifte vakbekwaamheidsbewijs € 82,50,- (ex. btw)

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl