Neeltje Voogt

persoonlijke ontwikkeling kreeg een boost
Neeltje Voogt volgde het BOC-6 traject en vertel daar het volgende over:

“Gedurende het EVC-traject word ik enorm uitgedaagd te kijken naar mijn eigen handelen, mijn competenties en ervaringen. Het is niet zomaar een kwestie van lijstjes afwerken met kenmerken, competenties, vaardigheden en kwaliteiten, die je zo voorhanden hebt op het internet. Het is écht graven in mijn kennis, mijn gebeurtenissen en mijn ervaringen, waarbij ik inzoom op wat ik daadwerkelijk heb gedaan en wat het dan weer over mij zegt in die situatie.

Wat me bijvoorbeeld opviel tijdens het assessment met de assessor, is dat zij de inhoud van de BOC-6 volledig beheerst, net als mijn EVC-begeleider. Daar waar ik een voorbeeld aandraag met naar mijn idee drie indicatoren, weet zij er nog drie uit te halen en mij uit te dagen daarover door te denken.

Dit zet bij mij iets in beweging. Wat daarbij helpend is, is de opmerking van mijn EVC-begeleider, die zei: “Op het moment dat je iets van jezelf of in je handelen gewoon of normaal vindt, zit er ALTIJD iets onder”. Kennis, vaardigheid, visie, ervaring, scholing, et cetera ligt daaraan ten grondslag. Met mijn vermogen als maar verder door te denken, kom ik op deze manier in diepere lagen van mijn besef en bewustzijn. Dat heeft tijd nodig, maar kan ook als een malle gaan rollen.

Het EVC-traject heeft mijn persoonlijke ontwikkeling, zeker ook in relatie tot mijn werk, weer een boost gegeven! Vind ik er enerzijds nog steeds iets van dat we leven in een bewijsmaatschappij, waar diploma’s ‘heilig’ zijn, gun ik het anderzijds iedereen om op deze manier jezelf weer in bepaalde perspectieven en contexten te ontmoeten binnen je werk. Echt een heel mooi proces, ook al is het best veel werk naast je werk!”