Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie - mbo 3 - CREBO 25304

Omschrijving EVC-traject
Deze EVC-procedure is voor iedereen die als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie werkt. Dit kan in de binnendienst in de installatie-, service en onderhoudsafdeling van een bedrijf of in de buitendienst van een bedrijf dat in opdracht van derden installatie-, service- en onderhoudswerk uitvoert op locatie. Je werkt aan het meet- en regeltechnische deel en beperkt het elektrotechnische deel van apparatuur, installaties en systemen voor de procesindustrie, voedselindustrie, maakindustrie, installaties voor waterbehandeling, algemene elektrotechnische bedrijfsinstallaties, datatransport, bussystemen, enz.. Het zwaartepunt van het werk varieert afhankelijk van factoren als de bedrijfsomvang, het al dan niet gespecialiseerd zijn in een bepaald type apparatuur van het bedrijf en de bedrijfsorganisatie.

Herken je je hierin? Heb je wel het werk- en denkniveau dat past bij deze omschrijving, maar niet het bijbehorende diploma of waardedocument? Laat dan je werkervaring erkennen. 

Bureau STERK biedt een programma op maat met de STERKscan, een gebruiksvriendelijk e-portfolio en deskundige begeleiding door iemand die het werkveld goed kent. Daarmee behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat dat je ook kunt laten verzilveren, ook naar een diploma. Zo toon je aan dat je een vakbekwame professional bent. Daar helpen wij je graag bij!

Voorwaarden
 • Actuele en relevante (werk)ervaring.

Verzilvering
Kosten
 • EVC-procedure: starttarief € 1.950,- ex. btw
 • Extra begeleiding: € 165,- per uur

Extra kosten bij verzilvering
Aan de verzilvering naar een mbo-diploma zijn extra kosten verbonden. Deze kosten hebben te maken met het afleggen van examens, het aanleveren van een dossier, de afhandeling door de examencommissie en het toekennen van het diploma. Hieronder is aangegeven welke kosten Bureau STERK factureert en welke kosten de opleider zelf factureert. De kosten van de opleider kunnen we pas na de intake aangeven.

Bureau STERK factureert
 • Administratiekosten verzilvering (indien van toepassing): € 125,-
 • Keuzevakken 3x à € 75,-: € 225,-
 • Instellingsexamen: Nederlands: spreken, gesprekken en schrijven: € 245,-
 • Alle prijzen zijn exclusief btw

De opleider factureert
 • Beoordeling van het dossier
 • Centraal Examen:
  • Nederlands: lezen en luisteren
  • rekenen
 • Indicatief: € 750,-

Aanmelden
Meld je direct, kosteloos en vrijblijvend, aan voor dit EVC-traject. Vul je gegevens in en eventueel die van je werkgever. Na de aanmelding word je uitgenodigd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, de Ervarings- of detailscan. De uitkomst van de scan komt in het intakegesprek aan de orde om een passend traject samen met jou uit te stippelen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl