Toetredingsprocedure NIRPA

NIRPA - Salarisprofessional

Omschrijving
Wil je aansluiten bij het NIRPA en toetreden tot het Register Salarisadministrateur (RSa)  of het Register Payroll Professional (RPP)? Je bent al minimaal 3 jaar aantoonbaar werkzaam in het vakgebied payroll. Je denkt te beschikken over de benodigde competenties, vaardigheden en houding voor het vakgebied maar helaas niet in het bezit van het diploma PDL of VPS.
Kies dan voor de toetredingsprocedure. Via deze procedure kun je jouw kennis en ervaring als salarisprofessional laten beoordelen. Het NIRPA beroepscompetentieprofiel is hierbij de beoordelingsstandaard.

Na afronding van het traject ontvang je een rapportage. In deze rapportage is aangegeven of, en zo ja: voor welk register je gekwalificeerd bent.

Voorwaarden
  • Minstens 3 jaar werkervaring in het vakgebied payroll.

Verloop van de toetredingsprocedure

Aanmelding
Je kunt je hier aanmelden voor het toetredingstraject. Hierna ontvang je automatisch een eenmalige inlogcode voor een e-portfolio op het opgegeven e-mailadres.

Intake
Zodra jouw aanmelding bij ons binnen is nemen we binnen een week contact op om een afspraak te maken voor een intake via de telefoon of Zoom. Voor het intakegesprek vragen we je de volgende documenten in jouw e-portfolio op te nemen:
  • actueel CV;
  • beschrijving type organisatie;
  • beschrijving van de (dagelijkse) werkzaamheden.
Samen bepalen we tijdens de intake of het traject past bij jouw loopbaandoel en kansrijk is. Na afloop stellen we een overeenkomst op. Na ondertekening starten we het traject.

Portfolio
Om aan te tonen dat je voldoet aan de eisen voor toetreding moet je bewijzen uploaden in jouw e-portfolio. Daarnaast maak je de STERKscan. Met dit instrument breng je jouw professionele identiteit in kaart. De uitkomsten van de STERKscan en de poster plaats je vervolgens ook in je portfolio.
Het samenstellen van het portfolio kost ongeveer 8 uur.

Beoordeling
Zodra je aangeeft dat jouw portfolio gereed is, wordt deze voorgelegd aan de assessor. De assessor beoordeelt eerst het portfolio tegen de kwalificatie-eisen van RSa of RPP en heeft daarna nog een beoordelingsgesprek – criteriumgericht interview – met je. Onze assessoren kennen de werkvloer goed en zijn inhoudsdeskundig, onafhankelijk en gecertificeerd.

Inschrijving in het NIRPA register
De assessor legt de bevindingen vast in een rapportage. Als je aan alle eisen hebt voldaan kun je deze rapportage indienen bij het NIRPA ten behoeve van registratie in één van beide registers.

Kosten 
  • Toetredingsprocedure: € 490,- (ex. btw)
  • Reiskosten (indien van toepassing): op nacalculatie

Aanmelden
Direct, kosteloos en vrijblijvend aanmelden voor dit traject kan via nirpa.mijnportfolio.nl/aanmelden.

Meer informatie?
Neem dan contact met ons op: 0345 – 471370 of mail: info@bureausterk.nl