EVC Social Studies

op de Hanzehogeschool Groningen

Baanbrekende samenwerking tussen Hanzehogeschool Groningen en Bureau STERK



Op donderdag 3 november zetten Michèle Garnier, dean van de Academie voor Sociale Studies, en Robinet Bargeman, directeur van Bureau STERK, een handtekening onder een baanbrekende samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst opent de deuren voor HanzePro studenten binnen Social Studies om voor aanvang van hun opleiding deel te nemen aan een valideringstraject bij Bureau STERK, gevolgd door een passend opleidingstraject binnen de Hanzehogeschool.

Een betere aansluiting vanuit het werkveld
De Hanzehogeschool Groningen richt zich op het verder flexibiliseren van het onderwijs en passende leerroutes. Ervaringen die aspirant-studenten al in het werkveld hebben opgedaan, zijn van onschatbare waarde en sluiten vaak naadloos aan op het onderwijsaanbod van de Hanzehogeschool. Om deze ervaringen onafhankelijk en effectief te valideren, is een sterke partner essentieel, en daar komt de kracht van Bureau STERK om de hoek kijken. In samenwerking met assessoren van Sociale Studies van de Hanzehogeschool is het valideringstraject het afgelopen jaar ontwikkeld en verfijnd. Dezelfde valideringstrajecten heeft Bureau STERK al met andere hogescholen en mbo-instellingen.

Michèle Garnier, dean Academie voor Sociale Studies, benadrukt: “Ook voor de tekortsectoren kan het een interessante ontwikkeling zijn omdat het een snelle route op maat naar een diploma is, ook passend bij het Leven Lang Ontwikkelen van professionals. Niet alleen voor het Sociale Domein, maar ook daarbuiten.”

Passende leerroute
De valideringstrajecten vinden plaats voor de start van de opleiding. Het geeft studenten de mogelijkheid om voor onderdelen van de studie vrijgesteld te worden op basis van werkervaring. Hierdoor sluit de studie beter aan bij de student en kan de studieduur aanmerkelijk verkort worden. Dit biedt waardevolle kansen voor professionals die zich willen blijven ontwikkelen en voor het werkveld in het vergroten van de duurzame inzetbaarheid. Uit ervaring blijkt dat werkgevers in deze trajecten willen investeren omdat daarmee gemotiveerde medewerkers die zich willen door ontwikkelen waarde kunnen blijven toevoegen aan de organisatie.  

Het afgelopen jaar hebben aspirant-studenten voor de Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn al kunnen profiteren van dit valideringstraject. Vanaf januari 2024 zal deze mogelijkheid ook beschikbaar worden voor studenten van de bachelor Social Work deeltijd. En vanaf september 2024 zullen de Ad Sociaal Werk in de Zorg, Ad Participatie en Buurtontwikkeling en de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie zich bij deze samenwerking aansluiten. Waarna meer opleidingen zullen volgen!

Wil jij meer weten over deze trajecten? Kijk dan ook op de website van de Hanzehogeschool.
Of mail naar Antoinette Megens: a.megens@bureausterk.nl of bel: 0345 - 471 370



Op de foto van links naar rechts: Michèle Garnier, Linda Onderwater en Robinet Bargeman.